Замороження конфлікту на Донбасі неприпустиме, - Дуда

Для Польщі важливо, аби в Україні не було замороженого конфлікту і щоб Київ повернув собі повний контроль над своїми кордонами

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда після зустрічі з французьким колегою Франсуа Олландом у Парижі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Польське радіо".

Дуда наголосив, що Мінські домовленості мусять бути виконані в повному обсязі, а його погляди на розв’язання української кризи збігаються з поглядами президента Франції.

"Не може бути так, що з Мінських домовленостей виконуватимуть окремі пункти, і це буде визнано успішною реалізацією. Франція, яка є одним з авторів цього порозуміння, має у цьому питанні однозначну позицію", - додав голова польської держави.

Під час розмови між Дудою та Олландом обговорювалися також теми конфлікту в Сирії та міграційної кризи в ЄС.

Дуда вважає, що першочергова мета - це надати допомогу тим біженцям, які зараз перебувають у таборах в Туреччині.

"Треба робити кроки поза Європою, аби хвиля біженців зменшилася. Потрібне, передусім, збільшення фінансування для біженців, які перебувають у таборах, аби вони мали безпечне та гідне життя. Треба, аби ці люди залишалися якомога ближче до своєї країни, бо це збільшить вірогідність їх повернення додому після війни", - зазначив він.

Президенти Польщі та Франції також звернулися до енергетичної тематики. Розмови про енергетику продовжаться на початку грудня, коли Анджей Дуда знову приїде до Парижа на Кліматичний саміт ООН.