Блаттер сфальсифікував вибори ЧС-2018, щоб віддати чемпіонат Путіну

Чемпіонат світу з футболу 2018 року був відданий Росії в результаті таємної угоди, яка була укладена між вищими керівниками ФІФА і передбачала фальсифікацію результатів виборів

Про це заявив відсторонений від роботи глава ФІФА Йозеф Блаттер, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Financial Times.

За словами Блаттера, лідери ФІФА домовилися між собою віддати чемпіонати світу з футболу в 2018 і 2022 роках "двом супердержавам" - Росії та США.

"Це було неофіційно. Це було дипломатично обумовлено", - каже Блаттер.

Незважаючи на те, що чемпіонат світу-2022 відбудеться в Катарі, сам Блаттер голосував за США. Також він розповів, що глава УЄФА Мішель Платіні зірвав угоду в останній момент через колишнього президента Франції Ніколя Саркозі. Платіні голосував за Катар.

Після голосування, яке визначило місце проведення ЧС-2022, Катар оголосив, що почав випробовувати французькі винищувачі Dassault Rafale. У квітні-2015 країна придбала 24 таких літаки за $7 млрд, мала намір вона купити ще 12.

Нагадаємо, що Йозеф Блаттер, який очолює ФІФА з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, а вже 2 червня на хвилі корупційного скандалу оголосив, що піде зі свого посту.

8 жовтня комітет з етики ФІФА відсторонив Блаттера та Платіні від діяльності пов’язаної з футболом, через підозри в отриманні главою УЄФА від швейцарця хабара у 2 млн швейцарських франків.

Платіні є одним з кандитатів на пост президента ФІФА, вибори якого відбудуться 26 лютого 2016 року.