ЦВК пообіцяла не перешкоджати другому туру виборів у Павлограді

Голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що Комісія не буде чинити перешкод проведенню другого туру виборів міського голови Павлограда

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Це повторне голосування, призначене місцевою територіальною комісією, неодмінно відбудеться. Ніхто не зможе скасувати рішення ТВК, ніхто не зможе перешкодити реалізації виборчих прав жителями міста під час повторного голосування міського голови. ЦВК зі свого боку докладе всіх зусиль для того, щоб вибори в Павлограді 15 листопада відбулися. Підстав для постановки під сумнів повторного голосування на цей момент жодних немає", - сказав Охендовський на прес-конференції.

Нагадаємо, вчора у Павлограді на засіданні територіальної виборчої комісії ухвалено рішення про проведення другого туру виборів мера міста. За попередньою інформацією, вибори мають відбутися 15 листопада.

Як відомо, 27 жовтня ЦВК скасувала другий тур виборів мера у Павлограді, пославшись на те, що нібито після першого туру за уточненими списками кількість виборців менша за 90 тисяч осіб.

За законом про місцеві вибори, в два тури проводяться вибори у місті, де кількість виборців перевищує 90 тисяч. Згідно з даними, оприлюдненими на сайті ЦВК, у Павлограді понад 90 тисяч виборців.

За даними паралельного підрахунку голосів Дніпропетровської обласної організації Комітету виборців України, у другий тур виборів мера Павлограда виходять Євген Тєрєхов ("УКРОП") та Анатолій Вершина ("Опозиційний блок"). Зазначимо, за попередніми даними, на виборах мера Павлограда представник "Опозиційного блоку" Анатолій Вершина набрав 30%, кандидат від партії "УКРОП" Євген Тєрєхов - більше 20%.