Директора Бібліотеки української літератури відправили під домашній арешт

У Москві директор Бібліотеки української літератури Наталія Шаріна, яка стала фігуранткою справи про поширення екстремістських книг, відправлена ​​під домашній арешт

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Дождь.

У Москві суд задовольнив відповідне клопотання слідства про відправлення Шаріної під домашній арешт. Прокуратура в суді виступила проти домашнього арешту. "Вважаю можливим обрати запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі", - підкреслила прокурор.

Вона зазначила, що інкримінований злочин - середньої тяжкості. За словами представника слідства, Шаріній пред'явлено звинувачення.

У ході засідання Шаріна заявила, що не визнає свою провину. "Я нічого не зробила протизаконного. Я впевнена", - сказала вона.

Шаріна повідомила, що спілкується зі слідчими у цій справі з 2010 року, а прокуратура ніяк не могла закрити його.

При цьому вона підкреслила, що бібліотека діяла відповідно до закону. "Вся література була вилучена з спецсховища", - сказала вона.

Нагадаємо, що раніше співробітники правоохоронних органів провели обшуки в московській Бібліотеці української літератури. Оперативники вилучили документи, електронні носії і деяку літературу. В органах зацікавилися інформацією про зберігання в бібліотеці примірників газети, яка може носити "русофобський характер" і в якій нібито містяться перекручені історичні факти.

Пізніше  58-річну директорку Бібліотеки української літератури в Москві затримали.

Згодом, Слідчий комітет Росії звинуватив Наталю Шаріну в розповсюдженні книг Дмитра Корчинського та просив суд її заарештувати.