Інтенсивність вибухів у Сватовому зменшилася у 6 разів

Поблизу міста Сватове, що на Луганщині, триває операція з локалізації пожежі на арсеналі

Про це повідомляється на сторінці Луганської обласної військово-цивільної адміністрації у Facebook, передає Еспресо.TV.

"Станом на 6:00 30 жовтня на території арсеналу поблизу міста Сватове, що на Луганщині, продовжують детонувати боєприпаси. Водночас вибухи стали рідшими", - йдеться у повідомленні.

Так, якщо опівночі їхня періодичність становила один вибух на 10 хвилин, то зараз один - на годину, наголосили у Луганській обласній ВЦА.

Як повідомив заступник керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, джерело пожежі - площадка на військовому арсеналі розміром 300 м на 300 м. Загалом на складі знаходиться близько 3,5 тис. тонн боєприпасів різної модифікації.

Причини займання та обставини події з’ясовуються.

"Є жертви. У результаті розриву снаряду загинула жінка, 1966 р. н., мешканка м. Сватове, продавщиця магазину "Люкс". Отримали осколкові поранення четверо військовослужбовців. Їм оперативно надано медичну допомогу", - зазначили у Луганській обласній ВЦА.

За попередньою інформацією, пошкоджено дев'ять п'ятиповерхівок, шість чотирьохповерхівок та 20 триповерхових будинків.

У результаті розльоту боєприпасів спалахнули локальні пожежі. Силами бригад ДСНС та військових підрозділів їх вдалося локалізувати та погасити. Вживаються заходи, аби локалізувати пожежу на арсеналі.

У Сватововому створено оперативний штаб, до складу якого увійшли представники Міноборони України, правоохоронних органів, ДСНС, органів державної влади та місцевого самоврядування.

З метою контролю за ситуацією Сватове розділене на шість квадратів, в кожному з яких ситуацію контролюють зведені групи представників ЗСУ та МВС. Зазначені групи фіксують падіння боєприпасів, що не розірвались, надають медичну та консультативну допомогу місцевим мешканцям, а також забезпечують заходи з недопущення мародерства.

Здійснюється посилена охорона місця події та периметру самого населеного пункту.

Нагадаємо, голова військово-цивільної адміністрації Луганщини Георгій Тука заявив, що причиною пожежі став терористичний акт.