Пожежа у Сватовому: пошкоджено 35 житлових будинків, горить ліс

Через пожежу на складах боєприпасів у місті Сватове на Луганщині пошкоджено дев'ять п'ятиповерхових будинків, шість - чотириповерхових, 20 - триповерхових

Про це повідомив заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

Жителі Сватового, у свою чергу, повідомляють в соцмережах, що в результаті вибухів на складі боєприпасів та пожежі зайнялися кілька будинків та гаражів. Також горить ліс під містом. Снаряди, що розлетілися по місту, заподіяли шкоду будинкам і залізниці.

У Сватові працюють 15 пожежних машини з області. Представники місцевої влади повідомили, що людей перевели в бомбосховища. Тим, хто виявив бажання виїхати з міста, надають транспорт і везуть в найближчі районні центри.

Як повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій, через вибухи боєприпасів на складах зі зброєю проводити гасіння пожежі небезпечно.

"Рішенням виконуючого обов'язки керівника ОДА м. Сватове проводиться евакуація близько 20 тис. осіб", - йдеться в повідомленні.

На місці пожежі створено штаб з ліквідації, в який увійшли представники ГУ ДСНС України в Луганській області.

Нагадаємо, 29 жовтня о 19:45 у Сватовому в районі колишнього молокозаводу загорілися склади з боєприпасами.

Голова військово-цивільної адміністрації Луганщини Георгій Тука заявив, що причиною пожежі став терористичний акт.