Солдат ЗСУ "нагрів" волонтерів на 52 тис. грн і 2 планшета

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України затримали за шахрайство військовослужбовця однієї з окремих механізованих бригад Збройних сил України, що дислокується на Дніпропетровщині

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

"Під час спілкування з волонтерами солдат представлявся полковником - командиром бригади. Аферист розповідав їм вигадані історії про нібито поранених військовослужбовців, які потребують грошей на лікування і транспортування літаком до шпиталю", - йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, впродовж жовтня на власну банківську картку шахрая надійшло 52 тисячі гривень волонтерської допомоги. Більшу частину він перевів на картку матері, а на решту грошей купував різні речі та алкоголь. Також аферист привласнив бінокль, чотири радіостанції, два комп’ютерні планшета та інтернет-модем, які подарували військовій частині волонтери.

Наприкінці жовтня, отримавши відпуску, зловмисник намагався вивезти привласнені речі за територію військової частини, але був затриманий співробітниками СБУ.

Військовою прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Нагадаємо, СБУ викрила механізм розкрадання посадовцями Фонду соціального захисту інвалідів державних коштів, призначених на закупівлю автомобілів для потреб інвалідів.