У Берліні через 250-кілограмову бомбу евакуювали 12 тисяч людей

Близько 12 тисяч осіб евакуйовано через операцію зі знешкодження авіабомби часів Другої світової війни, виявленої поруч з Єврейським музеєм у Берліні

Бомба вагою близько 250 кілограмів була виявлена в районі Кройцберг адміністративного округу Фрідріхсхайн-Кройцберг, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

Снаряд знаходився на території колишнього квіткового ринку, розташованого напроти музею.

Сьогодні бомбу мають знешкодити, через що в'їзд на розташовані поблизу місця виявлення вибухового пристрою вулиці заборонений, громадський транспорт використовує об'їзні шляхи.

У минулу неділю майже на тому ж місці (в радіусі 10 метрів від нової знахідки) була виявлена інша бомба, операція по знешкодженню якої також призвела до евакуації 12 тисяч осіб.

Щорічно у Німеччині нейтралізують близько 5,5 тисячі боєприпасів. Всього на Німеччину під час війни було скинуто понад 2 мільйони авіабомб, приблизно 5% з них (близько 100 тисяч) не вибухнули.

Найбільше бомб було скинуто на Берлін (понад 68 тисяч тонн), Гамбург (45 тисяч тонн), а також на територію Рурської області (близько 162 тисячі тонн).