У Росії відхрещуються від змови з Блаттером при отриманні ЧС-2018

Міністр спорту РФ Віталій Мутко заперечує причетність Росії до змови при виборі країни-господарки чемпіонату світу-2018 з футболу

Про це він повідомив, коментуючи слова відставного глави ФІФА Йозефа Блаттера, який розповів в інтерв'ю Financial Times, що ЧС-2018 року був відданий Росії в результаті таємної угоди, передає Еспресо.TV із посиланням на ТАСС.

"Ніяких змов не було. Ми йшли як на амбразуру. Ми йшли з ідеєю. Ніяких змов з отримання ЧС-2018 не було. Ні з ким Росія не вступала в змови, ми заслужено отримали чемпіонат світу", - резюмував Мутко.

За словами ж відстороненого від діяльності глави футбольної організації Йозефа Блаттера, Росія отримала чемпіонат світу-2018 з футболу в результаті "джентльменської угоди" між лідерами FIFA.

Як повідомлялося, у вересні швейцарська влада почала кримінальне розслідування стосовно Блаттера та інших високопоставлених чиновників ФІФА, які підозрюються в корупції, у тому числі під час визначення господарів чемпіонатів світу 2018 і 2022 років.

Нагадаємо, на початку жовтня комітет ФІФА з етики відсторонив від роботи Блаттера і Платіні на 90 днів. Упродовж трьох місяців чиновники не можуть займатися діяльністю, пов'язаною з футболом.