Вибух у дворі Садового кваліфіковано як теракт

Вибух у дворі будинку мера Львова Андрія Садового, який стався ввечері вчора, 29 жовтня, кваліфікували як теракт

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Львівській області, передає Еспресо.TV

"За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.258 (терористичний акт) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що чоловік, який кинув гранату у двір Садового, був затриманий в порядку ст. 208 КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Під час огляду правоохоронці виявили в рюкзаку затриманого трьох гранати РГД і тротилову шашку. В даний час встановлено, що він є 29-річним місцевим жителем.

У четвер, 29 жовтня, приблизно о 22:45 в будинок мера Львова Андрія Садового кинули гранату РГД. Злочинця під час спроби втечі затримали на місці правоохоронці, які здійснювали чергування поруч.

Граната влучила в стіну будинку та перебила силовий кабель. В момент вибуху в будівлі перебувала вся сім'я Садового - дружина, п'ятеро дітей та мати дружини. Ніхто з родини мера Львова не постраждав.

Це вже третій напад на будинок міського голови Львова. 26 липня 2014 року невідомий обстріляв будинок з гранатомета. Схожий напад стався і 26 грудня того ж року.

В обох випадках причетних до цих злочинів правоохоронцям виявити не вдалося, хоча про особистий контроль над розслідуванням заявляв навіть президент Петро Порошенко.