Зі Сватового через пожежу на складі боєприпасів виїхали понад 700 мешканців

Із міста Сватове на Луганщині через пожежу на складі боєприпасів евакуювали пацієнтів районної лікарні, будинок пристарілих та школу-інтернат

Про це повідомляється на сторінці Луганської обласної військово-цивільної адміністрації у Facebook, передає Еспресо.TV.

"Також вивезено понад 200 мешканців міста, ще близько 500 мешканців залишили територію населеного пункту на приватному автотранспорті", - заявив заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко.

Він також зазначив, що рішенням штабу для забезпечення безпеки та здоров'я громадян у Сватовому тимчасово обмежене пересування.

О 6:00 30 жовтня розпочали роботу 15 зведених груп, до складу яких ввійшли мінери та вибухотехніки ДСНС, ЗСУ, співробітники міліції та медичні працівники. Їх завдання - розмінування та вивезення спеціалізованим автотранспортом боєприпасів, які не розірвалися.

Крім того, створено комісію з представників органів влади та місцевого самоврядування, які фіксують руйнування та визначають матеріальні збитки.

Нагадаємо, на території арсеналу поблизу міста Сватове продовжують детонувати боєприпаси. Водночас вибухи стали рідшими.

Так, якщо опівночі їхня періодичність становила один вибух на 10 хвилин, то зараз один - на годину.