"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за катастрофу російського лайнера у Єгипті

Єгипетська бойова група, пов'язана з "Ісламською державою", взяла на себе відповідальність за аварію російського пасажирського літака у Єгипті

Про це повідомляє 31 жовтня Reuters з посиланням на заяву прихильників терористів, поширену в Твіттері, передає Еспресо.TV.

Джерела в спецслужбах Єгипту раніше заявили, що, за попередніми даними, літак розбився через технічну несправність, зазначає агентство.

Заява про відповідальність ІД за катастрофу також опублікована на сайті, який використовується як інформаційне агентство терористичного угрупування, додає Reuters.

"Бі-бі-сі" уточнює, що заява від імені ІД з'явилася в месенджері Telegram.

Територія, на якій розбився лайнер, є зоною проведення антитерористичної операції служби безпеки Єгипту проти бойовиків, які іменують себе "Синайською провінцією Ісламської держави".

При цьому опитані російськими ЗМІ експерти наголошуть, що версії про ураження літака із землі за допомогою систем ППО слід визнати безпідставними.

За словами фахівців, бойовики, які перебувають у регіоні, включаючи угруповання радикальних ісламістів, не мають систем, здатних вражати повітряні цілі на висотах більше 3-4 тисяч метрів. Літак, судячи з інформації сайту flightradar, почав різко втрачати висоту, перебуваючи на ешелоні понад 10 тисяч метрів.

Раніше джерело у службі безпеки Єгипту заявляло, що не було жодних ознак того, що російський літак, який розбився на півострові Синай у суботу, був збитий. На борту літака було 224 людини.

Нагадаємо, лайнер A-321 компанії "Когалимавіа", що виконував рейс із Шарм ель-Шейха в Санкт-Петербург, вилетів із Єгипту о 5:51 за київським часом суботи. Він зник з екранів радарів через 23 хвилини.

Канцелярія прем'єр-міністра Єгипту Шерифа Ісмаїла повідомила, що літак розбився на Синайському півострові. Цю інформацію підтвердило Міністерство транспорту Єгипту.

Також повідомлялося, що всі 224 пасажири та члени екіпажу російського пасажирського літака Airbus загинули.