ГПУ вимагатиме арешту Корбана. Суд може відбутися завтра в Чернігові

У ГПУ заявили, що вимагатимуть перед судом арешту для лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана

Про це  заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко сьогодні на брифінгу ГПУ, повідомляє Еспресо.TV.
"Зараз буде від вас питання, що ми вимагатимемо, який запобіжний захід вимагатимемо пану Корбану - арешт. Винятково арешт. Прокуратура буде вимагати перед судом. І ми впевнені, що суддя задовольнить наше прохання та прийме рішення саме про арешт", - наголосив Куценко.

При цьому соратник Корбана, член політради партії "УКРОП" Денис Борисенко заявив, що суд щодо обрання запобіжного заходу може відбутись уже завтра у Чернігові.

Прокурор Куценко заявив, що затриманому Геннадію Корбану обрано підсудність у Чернігівській області.

Зазначимо, ГПУ оголосила Корбану підозру за ст. 255 КК - створення злочинного угруповання, а також його підозрюють у привласненні грошових коштів у особливо великих розмірах, викраденні людей (громадських діячів) та угоні автомобільного транспорту. 

Нагадаємо, вранці 31 жовтня в Дніпропетровську СБУ затримала Корбана.

Прес-служба обласної організації партії "УКРОП" заявила про обшуки у батьків Корбана, а також керівників Фонду оборони країни Павла Хазана і Наталії Хазан. Крім того, обшуки проводяться у громадській приймальні народного депутата, члена політради "УКРОП" Бориса Філатова.

За словами Філатова, у затриманні Корбана брали участь вісім бійців спецпідрозділу "Альфа". Під час затримання вони не надали жодних документів і не пояснили, на якій підставі здійснюють затримання політика і бізнесмена.

У головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України в Києві Корбану стало погано. Адвокат заявив, що у затриманого лікарі діагностували передінфарктний стан. Пізніше стало відомо, що Корбан знаходиться в слідчому ізоляторі СБУ.