Офіційно: Корбану оголошено підозру в створенні злочинного угруповання

ГПУ оголосила Корбану підозру за ст. 255 КК - створення злочинного угруповання

Про це заявляє заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко сьогодні на спільному брифінгу ГПУ і СБУ, повідомляє Еспресо.TV.

"У нас вже повідомлено про підозру пана Корбана вчора. І одна зі статей, за якою йому повідомлено про підозру, це стаття 255 Кримінального кодексу України - створення злочинної організації", - заявив Куценко.
Також вчора були проведені слідчі дії ряду представників правоохоронних органів, які були залучені до злочинного угруповання.

Крім того, Корбану оголошено ще три підозри: привласнення грошових коштів у особливо великих розмірах, викрадення людей (громадських діячів) та угон автомобільного транспорту. 

Зазначимо, раніше сам Корбан через свого адвоката повідомив, що йому висунули три підозри.

Нагадаємо, вранці 31 жовтня в Дніпропетровську СБУ затримала Корбана.

Прес-служба обласної організації партії "УКРОП" заявила про обшуки у батьків Корбана, а також керівників Фонду оборони країни Павла Хазана і Наталії Хазан. Крім того, обшуки проводяться у громадській приймальні народного депутата, члена політради "УКРОП" Бориса Філатова.

За словами Філатова, у затриманні Корбана брали участь вісім бійців спецпідрозділу "Альфа". Під час затримання вони не надали жодних документів і не пояснили, на якій підставі здійснюють затримання політика і бізнесмена.

У головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України в Києві Корбану стало погано. Адвокат заявив, що у затриманого лікарі діагностували передінфарктний стан. Пізніше стало відомо, що Корбан знаходиться в слідчому ізоляторі СБУ.

Дивіться також: Як СБУ затримувала Корбана