Цьогоріч можливі аномальні заморозки, - синоптики

Цьогорічний жовтень у Києві - перший після минулорічного листопада місяць, який має відхилення від норми в сторону зниження

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Центральної геофізичної обсерваторії.

"За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії, середньомісячна температура жовтня у Києві склала +7,3°С, що нижче за кліматичну норму на 0,8°С. Цьогорічний жовтень – перший після минулорічного листопада місяць, який має відхилення від норми в сторону зниження", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба повідомляє, що  найхолодніше було 29 та 30 жовтня, коли мінімальна температура опустилась до позначки -2,5°С, а найтепліше – 4 жовтня, коли максимальна температура досягла + 24,3°С. Перший осінній заморозок у столиці було зафіксовано 8 жовтня – це на 10 днів раніше кліматичної норми, що було неочікуваним для загалом  дуже теплого року.

"Середня температура десяти місяців перевищила кліматичну норму на 2,7°С, що дає вагому підставу очікувати входження цього року до трійки найтепліших з 1881 року", - зазначили синоптики.

Опадів у жовтні випало 40 мм, що склало 114 % кліматичної норми, однак це не перекрило їх дефіцит, який утворився з червня.