ЦВК офіційно підтвердила перемогу Труханова в Одесі

Центрвиборчком опублікував підсумкові результати виборів мера Одеси, Геннадій Труханов отримав 51,34% голосів і переміг у першому турі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт ЦВК.

За чинного мера Одеси проголосували 138865 виборців.

За його найближчого конкурента - кандидата від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Олександра Боровика - віддали голоси 66482 виборця, або 24,58%.

Колишній мер Едуард Гурвіц посів третє місце з результатом 8,31% (22475 голосів), позафракційний депутат Верховної Ради і лідер Української морської партії Сергій Ківалов - четверте місце з 5,5% (14865 голосів), кандидат від "Відродження" Світлана Фабрикант - п'яте з 3,02% (8174 голоси).

У свою чергу 1,8%, або 4958 голосів отримав Дарт Вейдер ("Блок Дарта Вейдера"), а лідер Одеської обласної організації ВО "Свобода" Павло Кириленко - всього 0,66%, або 1782 голоси.

Інші кандидати набрали менше 0,3%.

В цілому у виборах мера Одеси брало участь 42 кандидата - найбільша кількість серед усіх міст України.

Нагадаємо, раніше перемогу Труханова на виборах міського голови Одеси підтвердила громадська мережа ОПОРА і Комітет виборців України.

Пізніше голова Одеської обласної державної адміністрації, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі спростував повідомлення в ЗМІ про перемогу на виборах мера Одеси Геннадія Труханова і назвав вибори фальсифікованими. Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що готовий до перерахунку голосів на спірних ділянках.