В СБУ розповіли, як Корбан відмивав гроші на вибори через благодійний фонд

Голова СБУ Василь Грицак розповів про причини затримання лідера "УКРОПу" Геннадія Корбана

Про це він повідомив під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Безперечно благодійна організація "Фонд оборони країни"зробила чимало хороших вчинків, я не хочу ніяк образити волонтерів, які чесно працюють на благо країни. Але більшість з них навіть не здогадувались про іншу сторону медалі цього фонду... Таким чином, шановний Геннадій Олегович (Корбан - ред.), Хазан, Кошляк, Олійник так званий "Умка" функціонували як злочинне угруповування і спеціалізувалося, зокрема, на викраденні людей, та легалізації доходів отриманих незаконним шляхом", - сказав Грицак.

За його словами, 23 жовтня, за 2 дні до виборів, СБУ затримала конвертаційний центр, який функціонував для легалізування коштів на потреби одного з кандидатів в мери Києва - Геннадія Корбана.

"За попередніми скромними підрахунками було обготівковано порядка 50 млн грн. Добовий оборот конверта  становив 15-20 млн грн", - констатував голова СБУ.

 

Нагадаємо, вранці 31 жовтня в Дніпропетровську СБУ затримала Геннадія Корбана.

Прес-служба обласної організації партії УКРОП заявила про обшуки у батьків Корбана, а також керівників Фонду оборони країни Павла Хазана і Наталії Хазан. Крім того, обшуки проводилися у громадській приймальні народного депутата, члена політради УКРОП Бориса Філатова.

ГПУ оголосила Корбану підозру за ст. 255 Кримінального кодексу України - створення злочинного угруповання.

Читайте також: Через справу Корбана Луценко ініціює створення суду присяжних

Дивіться також: СБУ опублікувало своє відео затримання Корбана