Луценко розповів, чому слідчим доводиться ловити нардепа Новинського у Раді

Силовики принесли повістки Вадиму Новинському, Наталії Королевській та Олександру Вілкулу у Раду через те, що депутати не з`являлися до слідчого

Про це він повідомив в кулуарах погоджувальної ради, передає Еспресо.TV.

"Для того, щоб депутати стали нормальними людьми у нас є два шляхи: по-перше прийняти зміни до Конституції і скасувати злощасну недоторканність, по-друге змінити  регламент, за яким затримання депутатів буде за максимально скороченою процедурою", - сказав Луценко.

Стосовно вручення повісток нардепу Новинському, Королевській та Вілкулу, які на погоджувальну раду приніс слідчий МВС, Луценко сказав, що нардепи не приходять на допити до міліції, куди їх давно викликають.

"Щоб затримати їх як Ігоря Мосійчука, МВС не має такої доказової бази як відеоряд, який є у випадку Мосійчука. Тому їх треба викликати на допит, взяти в них пояснення, після того пред'явити підозру або обвинувачення і тільки після цього йти до ВР. Уявіть себе на місці слідчого, він шле повістки, на які депутати не реагують і не з'являються. Йти в суд і взяти на примусовий привід не можна бо депутат недоторканний,
піти до нього додому теж не можна бо його приміщення недоторканне. Тому слідчий вирішив прийти і вручити повістки на погоджувальну раду", - пояснив Луценко.

На його думку, обвинувачення стосуються злочинів, коли нардепи були при владній партії.

Нагадаємо, сьогодні на погоджувальну раду прийшли представники правоохоронних органів, щоб видати повістку нардепу Вадиму Новинському, пізніше з'ясувалося, що крім Новинського повістку принесли нардепам Королевській та Вілкулу.