Міліція розслідує майже 500 кримінальних справ щодо порушень на виборах

До органів внутрішніх справ надійшло 7105 повідомлень та заяв про злочини та інші події, прямо чи опосередковано пов’язані з виборчим процесом

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ України.

За цими повідомленнями розпочато 478 кримінальних проваджень. Із них 220 безпосередньо пов’язані з порушенням виборчих прав громадян.

На даний час різним особам повідомлено про підозри у восьми таких провадженнях, зокрема, за фактами підкупу виборців в Одесі та в Чернівцях.

Найбільше кримінальних проваджень за фактами виборчих злочинів розпочато у Києві, Одеській, Харківський та Дніпропетровський областях. Так, на Дніпропетровщині зареєстровано 21 таке кримінальне провадження. Повідомлення та заяви про вчинення виборчих злочинів продовжують надходити до органів внутрішніх справ.

"Зокрема, проводиться перевірка обставин, викладених у депутатському зверненні народного депутата України Бориса Філатова щодо порушень, вчинених головою та членами Дніпропетровської міської виборчої комісії", - зазначили у міліції.

За інформацією нардепа, ці порушення полягали у фальсифікації протоколів засідань цієї комісії. А це, у свою чергу, могло призвести, як стверджує депутат, до фальсифікації результатів реального волевиявлення громадян під час виборів міського голови Дніпропетровська.