Мосійчук заявив, що зізнався у отриманні хабаря під тортурами

Народний депутат України заявив, що слідчі Гепрокуратури умисне довели його до важкого стану і у обмін на медичну допомогу змусили зізнатися у скоєнні злочину

Відео зізнання Ігоря Мосійчука у вчиненні злочину, яке сьогодні оприлюднила Генеральна прокуратура, є наслідком жорстоких катувань слідчих.

Про це йдеться у офіційній заяві народного депутата, повідомляє Еспресо.TV.

"7 жовтня в СІЗО СБУ я, маючи внутрішню кровотечу, втрачаючи свідомість, був позбавлений будь-якої медичної допомоги. Умисно довівши мене до такого важкого стану, слідчі ГПУ запропонували мені, щоб в обмін на надання допомоги я дав свідчення по суті своєї справи, зокрема - зізнався в тому, чого не скоював. Також вони вимагали від мене дати свідчення проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка, народного депутата від РПЛ Андрія Лозового та нині арештованого лідера партії УКРОП - Генадія Корбана.

Я погодився обмовити себе, хоча наголошую: жодного документу з цього приводу я не підписав. Ці покази стали для мене на той момент єдиною можливістю вижити. Але обмовляти друзів я не міг навіть під загрозою смерті. ГПУ не отримало від мене жодного слова проти Ляшка, Лозового, Кобрана чи будь-кого іншого", - заявив Ігор Мосійчук.

"ГПУ добре зробили, що оприлюднили це відео моїх показів під катуваннями. Про це має знати Україна. Про це має знати весь світ. Всі знатимуть, що в Україні проводять політичні репресії, катують і залякують людей та вимагають обмовляти інших. Настали темні часи репресивного мороку. Я не шкодую себе. Я шкодую всіх тих, хто попаде в жорнова цієї страшної машини терору після мене. Подивіться на те, що зробили зі мною - і знайте, те саме буде з кожним, хто поодинці повстане проти режиму цинічних бариг. Єдиний шлях - це єднатись у боротьбі і йти до переможного кінця", - наголосив Ігор Мосійчук.

Нагадаємо, 17 вересня генеральний прокурор Віктор Шокін під час виступу у Верховній Раді показав відеокомпромат на корупційну діяльність народного депутата "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука. Тоді Рада дала згоду на затримання та арешт Мосійчука. Бійці Служби безпеки України затримали нардепа в кулуарах парламенту.