У Росії відкрили 80 справ проти солдатів, які відмовилися їхати на Донбас

Російські військовослужбовці, які подали рапорти з відмовою від "відрядження" в Україні після проходження спецпідготовки в Ростовській області, потрапили під слідство

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на зведення Головного управління розвідки України.

Зокрема, російська прокуратура відкрила близько 80 кримінальних справ за ст. 337 КК РФ (самовільний відхід з частини або місця несення служби) щодо солдатів тридцять третьої окремої мотострілкової бригади 49-ї Армії Південного військового округу з ППД в Майкопі.

Повідомляється, що ці військовослужбовці подали рапорти з відмовою від "відрядження" на Донбасі після проходження спецпідготовки на полігоні Кадамовський у Жовтневому районі Ростовської області.

Крім цього, у зв'язку з фактами непокори і відмови виконувати накази командирів окремих підрозділів "6-го окремого мотострілецького полку 2 Армійського корпусу" бойовиків, російське командування посилило контроль за діяльністю незаконних збройних формувань на Донбасі. 31 жовтня в розташування "полку" прибула інспекційна комісія на чолі з високопоставленим російським офіцером.

Надалі, стверджує джерело, запланована робота комісії окупантів у передових підрозділах "14-го батальйону територіальної оборони", які дислоковані в Донецькому районі, і де перебуває командир терористів "6-го окремого мотострілецького полку" Павло Дрьомов.