Американський експерт: Авіакатастрофа над Єгиптом сталася через декомпресію у хвості літака

Авіаційний експерт Клайв Ірвінг вважає, що причиною падіння літака авіакомпанії "Когалимавіа" став вибух, спричинений декомпресією у хвостовій частині лайнера

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на статтю Ірвінга в газеті The Daily Beast.

Клайв вважає, що пояснення керівництва авіакомпанії про зовнішній вплив безпідставні. Він нагадує, що задня частина літака була пошкоджена 15 років тому під час посадки в Каїрі.

За його словами, вибух, спричинений бомбою чи ракетою, залишив би сліди полум'я на обшивці. Нічого такого на уламках не спостерігається.

Він також звертає увагу, що уламки хвоста лежать на далекій відстані від уламків решток фюзеляжу та крил. Тож саме хвіст відколовся першим.

"Альтернативою дії вибухового пристрою є миттєва розгерметизація, під час якої через несподіване порушення міцності конструкції, повітря, яке знаходиться в салоні під великим тиском виривається назовні з руйнівним ефектом, - пояснює Ірвінг. – Це "чистий" вибух, під час якого немає жодного загоряння чи горіння, але він такий же смертельний".

Нагадаємо, російський "Інтерфакс" з посиланням на власне джерело повідомив, що у момент катастрофи лайнера А321 у Єгипті на записі з "чорної скриньки" чути нехарактерні для нормального польоту звуки.

На місці катастрофи А321 виявили елементи, які не відносяться до літака. Тим часом американське розвідувально-аналітичне агентство Stratfor вважає найбільш імовірною причиною катастрофи російського літака A321 в Єгипті підрив на борту вибухового пристрою.

Президент Єгипту Абдель Фаттах аль-Сісі назвав заяви "Ісламської держави" про збитий російський літак пропагандою.