Через нові правила перебування у Росії, без роботи залишаться 4 млн осіб, - експерт

Через введення нових правил перебування українців на території Російської Федерації, близько чотирьох млн українських трудових мігрантів залишаться без заробітку

Про це повідомив співголова громадського об'єднання "Українці Москви" Віктор Гіржов, передає Еспресо.TV з посиланням на Крым.Реалии.

"Статистики точної ніхто не знає, доводиться оперувати даними Федеральної міграційної служби. Але якщо, скажімо, 600 тис. або, скажімо, один млн, людей повернеться в Україну, а демографи кажуть, що треба множити завжди на три - як мінімум, дружина ще й дитина, а то й не одна. І ось таким чином вважайте, що три-чотири млн людей залишаться без роботи, бо ми знаємо, що з працевлаштуванням в Україні теж великі проблеми. І ось це саме те завдання, дестабілізувати обстановку, створити протестні настрої, які тут вже, я впевнений, використовують опозиційні політичні сили", - сказав Гіржов.

Він наголошує, що з першого листопада поточного року громадяни України, які раніше користувалися пільговим режимом при знаходженні на території Росії, повинні в 30-денний термін звернутися у Федеральну міграційну службу і отримати необхідні документи. А після того, як активна фаза війни на південному сході України "подутихла, Росія перекинулася на Сирію", Кремль поставив перед собою інше завдання: дестабілізувати обстановку в Україні будь-якими іншими способами.

"В Україні треба було створити соціальну напруженість і політичну шляхом того, що з Росії видавлюватиметься працездатне населення, переважно чоловіки. Таким чином Кремль постійно грає на якихось антиукраїнських завданнях", - підсумував Гіржов.

Раніше повідомлялося, що Федеральна міграційна служба Російської Федерації заявила, що понад півмільйона українців перебувають в Росії нелегально, У Росії з першого листопада перестав діяти пільговий режим перебування в країні громадян України.