Камерон відмовився від бомбардування "ІДІЛ" на території Сирії, - ЗМІ

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Камерон не буде виносити на голосування парламенту законопроект про бомбардування позицій бойовиків "Ісламської держави" ("ІД") на території Сирії

Про це пише газета Times, передає Еспресо.TV.

Причиною цього рішення служить відсутність підтримки з боку лейбористів.

Газета повідомляє, що голосування з питання посилення військової присутності через кордон від Іраку, яке очікувалося в 2015 році, не відбудеться.

Кемерон не зміг для цього переконати достатню кількість депутатів Лейбористської партії під керівництвом Джеремі Корбина і усунути опір в лавах торі.

Як повідомило виданню джерело на Даунінг-стріт, для перемоги Кемерона була необхідна підтримка 40 парламентаріїв лейбористської партії. Але Корбін заявив, що підтримує тільки "мирні рішення" в конфлікті.

Сформована в правлінні Великої Британії ситуація стане величезним розчаруванням для Сполучених Штатів Америки, які минулого тижня відправили на територію Сирії 50 своїх спецназівців, пише видання.

Велика Британія входить в коаліцію країн по боротьбі з "ІД" в Іраку, проте парламент країни відмовився видавати мандат на проведення аналогічної операції на території Сирії.