Міліція затримала біля Мар'їнки 8 бойовиків

У Мар'їнському районі зведений загін ГУ МВС Донецької області затримав вісьмох терористів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГУ МВС України в Донецькій області.

"За 33 дні служби безпосередньо бійцями зведеного загону обласного главку міліції та за їх участі розкрито 38 правопорушень, вилучено з нелегального обороту 15 гранат, 85 кг пороху та понад 300 боєприпасів до гранатомета", - йдеться у повідомленні.

У міліції зазначили, що у першу чергу зусилля правоохоронців були направлені на виявлення терористів та їх пособників і припинення нелегального обігу зброї та вибухівки.

Так, в одному з приватних будинків Мар'їнки, мешканці якого, за отриманою інформацією, є учасниками збройного бандформування "ДНР", було вилучено готовий до використання гранатомет РПГ-22, а також два ящики й три скляних ємності з порохом загальною вагою близько 85 кг.

"Завдяки ретельним перевіркам громадян, що переміщуються (за місяць перевірено понад 1 тисячу осіб), та іншим оперативним заходам співробітникам міліції вдалося встановити та затримати вісім бойовиків", - наголосили у МВС.

У Красногорівці правоохоронці затримали 42-річного місцевого жителя, який є організатором незаконного референдуму і координатором незаконних збройних формувань, здійснював "охорону порядку" під час проведення фейкового референдуму в Донецьку і був тюремником затриманих бойовиками прихильників єдності України у будівлі Донецької облдержадміністрації.

Окрему увагу бійці загону також приділили боротьбі з незаконними операціями з металобрухтом.

"Припинено діяльність чотирьох пунктів незаконного прийому металобрухту на території Мар'їнського району. З підпільної "прийомки" у селі Катеринівка вилучено близько 10 т чорного металу", - повідомили у міліції.

Власником пункту прийому виявився 40-річний житель сусіднього, окупованого терористами селища, який перебрався на підконтрольну Україні територію і налагодив тут кримінальний бізнес. 

Фото: mvs.gov.ua