Швайці продовжили арешт ще на 2 місяці

2 листопада в Печерському районному суді Києва відбулося судове засідання за клопотанням прокуратури про продовження дії запобіжного заходу голові Харківської обласної організації ВО "Свобода" Ігорю Швайці

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу "Свободи".

Суддя задовольнила клопотання прокурора і продовжила "свободівцю" дію запобіжного заходу ще на два місяці - до 4 січня 2016 року.

"Ухвала суду означає, що Олександр Мирний, який вносив заставу за мене у розмірі понад 1 млн 200 тисяч гривень, ще два місяці не побачить своїх заставних грошей. Водночас я маю продовжувати телефонувати слідчому кожного разу, коли захочу чихнути абощо", - прокоментував ухвалу судді Швайка.

Нагадаємо, Швайку звинувачують в організації сутичок біля Верховної Ради 31 серпня, в результаті яких загинуло троє нацгвардійців, понад 140 осіб було травмовано.

10 вересня цього року Печерський суд відпустив "свободівця" на поруки народних депутатів.

30 вересня Апеляційний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу щодо Швайки та ухвалив рішення тримати його за ґратами до 4 листопада, визначивши розмір застави у понад 1 млн 200 тисяч грн. Того ж дня колишній народний депутат Олександр Мирний вніс необхідні кошти у якості застави.