Супутник зафіксував тепловий спалах під час катастрофи Airbus A321

Інфрачервоний супутник США зафіксував тепловий спалах над Синаєм у момент, коли почав падати російський авіалайнер Airbus A321

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на американський телеканал CBS News.

Дані досі аналізуються з метою визначити, що саме стало причиною спалаху. Одна з версій - це може бути бомба, але можливий і вибух у паливному баці або двигуні внаслідок механічної поломки.

Водночас супутник не зафіксував жодних доказів попадання в літак ракети - за нею залишався б тепловий слід.

Нагадаємо, заступник гендиректора з льотної роботи російської авіакомпанії "Когалимавіа", який належав Airbus A321, Олександр Смирнов заявив, що "єдиною з'ясовною причиною (катастрофи, - ред.) може бути механічний вплив на повітряне судно".

Французькі експерти також вважають найбільш достовірною версію умисної детонації вибухового пристрою на борту лайнера А321.

Водночас голова Росавіації Олександр Нерадько назвав заяви керівника авіакомпанії "Когалимавіа" про зовнішнє втручання до літака А321, який розбився у Єгипті, передчасними та безпідставними.

31 жовтня літак Airbus А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс із Шарм-ель-Шейху в Санкт-Петербург, розбився за кілька хвилин після зльоту. Він упав на території Синайського півострова, де активно діють бойовики, які асоціюють себе з "Ісламською державою".

Загинули всі 224 людини, які були на борту. Серед них четверо - громадяни України.