У Москві почали будувати пам'ятник київському князю Володимиру Великому

У центрі Москви відбулася церемонія встановлення каменю на честь початку будівництва пам'ятника київському князю Володимиру

Про це він повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

У церемонії встановлення каменю з Херсонеса, де прийняв хрещення в 988 році князь Володимир, взяли участь глава РПЦ Кирило, міністр культури Росії Володимир Мединський і мер Москви Сергій Собянін.

Запланована висота пам'ятника князю Володимиру – 12 метрів.

Спочатку 25-метровий пам'ятник хрестителю Русі передбачалося поставити на оглядовому майданчику на Воробйових горах, але проти цього варіанту висловились і експерти, і багато москвичів.

З пропозицією вибору іншого місця встановлення пам'ятника в червні в московську Думу звернулися ініціатори спорудження монумента - Російське військово-історичне товариство.

За підсумками голосування на порталі "Активний громадянин" переважна більшість учасників опитування висловилися за встановлення монумента на Боровицькій площі.

Зазначимо, датою заснування нинішньої столиці Росії Москви за офіційною версією вважається 1147 рік. Сама ж Росія за версією українських і багатьох західних істориків не є прямим спадкоємцем Київської Русі.