Flightradar розповів про останні хвилини польоту А321

Російський літак Airbus A321 авіакомпанії Metrojet ("Когалимавіа"), який розбився в Єгипті, перервав політ після "істотної події", сказано у звіті системи Flightradar, яка в режимі реального часу стежить за польотами повітряних суден

Передає Еспресо.TV з посиланням га "Сноб".

Проблеми у російського літака почалися через 23 хвилини після того, як вранці 31 жовтня він вилетів з аеропорту Шарм-ель-Шейха до Петербурга. У 4:13:14 за Гринвічем, коли лайнер знаходився на висоті 10 тис. метрів, вертикальна швидкість літака за секунду впала зі 175 до 97 метрів на хвилину.

Ще через секунду швидкість падіння зросла до одного кілометра на хвилину, ще через три секунди - до 2,5 кілометра на хвилину.

У 4:13:19 з невідомої причини літак став падати повільніше, проте через три секунди швидкість падіння різко збільшилася. Потім швидкість сповільнилася на чотири секунди, однак після лайнер продовжив падати з все більшою швидкістю.

В останні шість секунд польоту літака Flightradar отримував інформацію про висоту через датчик GPS. "У звичайних випадках дані висоти GPS повинні бути запитані з Управління повітряним рухом, але в даному випадку ми бачимо їх тільки після того, як відбулася істотна подія, і літак почав швидко знижуватися", - розповіли експерти Flightradar.

Російський літак передав останні дані про висоту в 4:13:39 за Гринвічем (в 7:13:39 по Москві), після чого зник з радарів.

Літак впав в 100 кілометрах від єгипетського міста Ель-Аріш. Всі 224 людини, які знаходилися на борту, загинули.

Причини авіакатастрофи в Єгипті поки не встановлені.

Нагадаємо, що інфрачервоний супутник США зафіксував тепловий спалах над Синаєм у момент, коли почав падати російський авіалайнер Airbus A321.

Також заступник гендиректора з льотної роботи російської авіакомпанії "Когалимавіа", який належав Airbus A321, Олександр Смирнов заявив, що "єдиною з'ясованою причиною (катастрофи. - Ред.) може бути механічний вплив на повітряне судно".

Французькі експерти також вважають найбільш достовірною версію умисної детонації вибухового пристрою на борту лайнера А321.

Водночас голова Росавіації Олександр Нерадько назвав заяви керівника авіакомпанії "Когалимавіа" про зовнішній вплив на літак передчасними та безпідставними.