Франція показала супутниковий знімок місця катастрофи Airbus A321

Французький Національний центр космічних досліджень (CNES) опублікував супутниковий знімок місця катастрофи російського літака Airbus A321 в Єгипті

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на Twitter CNES.

Червоною рамкою обведено місце катастрофи літака, жовтою - уламки впали в інших місцях, і синій - автомобілі екстрених служб. 

Крім цього, в CNES вказують на "кратер" помаранчевого кольору, утворений в результаті падіння уламків.

Повідомлялось, що опубліковані попередні дані розшифровок чорних ящиків Airbus A321, які показали, що пілоти не обговорювали між собою технічні неполадки на борту літака. 

Нагадаємо, що інфрачервоний супутник США зафіксував тепловий спалах над Синаєм у момент, коли почав падати російський авіалайнер Airbus A321.

Також заступник гендиректора з льотної роботи російської авіакомпанії "Когалимавіа", який належав Airbus A321, Олександр Смирнов заявив, що "єдиною з'ясованою причиною (катастрофи, - ред.) може бути механічний вплив на повітряне судно".

Французькі експерти також вважають найбільш достовірною версію умисної детонації вибухового пристрою на борту лайнера А321.

Водночас голова Росавіації Олександр Нерадько назвав заяви керівника авіакомпанії "Когалимавіа" про зовнішнє втручання до літака А321, який розбився у Єгипті, передчасними та безпідставними.

Нагадаємо, що 31 жовтня літак Airbus А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс із Шарм-ель-Шейху в Санкт-Петербург, розбився за кілька хвилин після зльоту. Він упав на території Синайського півострова, де активно діють бойовики, які асоціюють себе з "Ісламською державою".

Загинули всі 224 людини, які були на борту. Серед них четверо - громадяни України.