Податкова обшукує магазин City.com через "сірі" iPhone

Сьогодні співробітники Державної фіскальної служби проводять слідчі дії в київському магазині техніки City.com. Обшук проводиться за рішенням суду, пов'язаним з кримінальною справою

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на AIN.ua.

Самого документа редакції поки отримати не вдалося, але відомо, що це може бути пов'язано зі скаргами офіційних імпортерів техніки Apple. Факт обшуку редакції підтвердив виконавчий директор магазину Юрій Сторожук. У березні цього року в магазині проводила обшук прокуратура у справі про контрафактну продукцію Panasonic.

За словами Сторожука, слідчі дії проводять близько 20 співробітників податкової, у справі, пов'язаній з контрафактом товарів Apple. Заявником виступає Всеукраїнське агентство авторських прав, за скаргами компаній Asbis (офіційний імпортер iPhone в Україні) і "Матрикс".

"Це - спроба тиску на бізнес, імпортери використовують своє монопольне становище і намагаються нав'язати високі ціни, а коли не виходить, звертаються до держорганів", - сказав він.

Зараз у магазині вилучаються смартфони iPhone, а також планшети iPad, телевізійні приставки Apple TV і так далі. За словами Сторожука, вилучаються смартфони, на які є дозвільна документація і ті, які користувачі принесли для налаштування або ремонту.

"Обшук проводиться з процедурними порушеннями: не всі співробітники показали посвідчення, не скрізь ведуть слідчі дії з понятими. Ми їх зафіксуємо і будемо боротися в правовому полі", - сказав директор магазину.

У жовтні цього року податкова служба провела обшуки відразу в чотирьох київських інтернет-магазинах у справах по "сірому" імпорту Apple. За непідтвердженими даними, ці дії були пов'язані із зверненнями з Asbis і ERC.