У Європі заявили про причетність міліції до трагедії в Одесі 2 травня 2014

Консультативна група Ради Європи прийшла до висновку про наявність доказів співучасті співробітників міліції у масових заворушеннях, що відбулися в Одесі 2 травня 2014

Передає Еспресо.TV з посиланням на РІА "Новости".

"Враховуючи свідчення, які вказують на причетність поліції до масових заворушень в Одесі 2 травня 2014, відповідно до статей 2 і 3 потрібно, щоб розслідування зазначених масових заворушень в цілому проводилося органом, повністю незалежним від поліції", - йдеться в тексті аналізу розслідування

У доповіді також наголошується, що розслідування дій пожежної служби не може вважатися незалежним зважаючи на структурні зв'язки між державною службою з надзвичайних ситуацій та МВС.

Крім того, згідно зі звітом, під час сутичок в Одесі 2 травня міліція не відповідала на термінові виклики.

"Відповідно до звіту Уповноваженого Верховної Ради з прав людини за результатами спеціального провадження, між 14:09 та 17:22 до міліції надійшло 15 дзвінків з повідомленнями про різні порушення закону і громадського порядку (у тому числі про загибель від вогнепальних поранень)", - зазначається в документі.

Однак, як ідеться у звіті Ради Європи, перші затримання правопорушників міліція здійснила лише після 17:00. До того часу п’ятеро осіб загинули.

Нагадаємо, що 2 травня в Одесі  відбувалися запеклі бої між сепаратистами і прихильниками евромайдана, в результаті яких згорів Будинок профспілок і загинули близько 40 осіб.