В Судані через аварію літака російського виробництва загинула 41 людина

Щонайменше 41 людина загинула під час аварії вантажного літака російського виробництва серії "Ан" в столиці Південного Судану Джуба

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС"

У катастрофі вижили член екіпажу і дитина, розповів представник президента Атени Уек. У якому стані вони знаходяться, не уточнюють.

Загинули щонайменше 23 людини, у тому числі діти, розповів агентству Associated Press свідок краху.

Агентство Reuters, посилаючись на поліцію і очевидців, повідомило про 41 загиблого. У поліції при цьому зазначили, що не знають, скільки осіб загинули на землі: на березі річки, де впав літак, знаходилися рибалки.

Вантажний літак, імовірно "Ан-12", в середу, 4 листопада, впав незабаром після зльоту в 800 метрах від міжнародного аеропорту Джуби, коли вилетів до міста Палочі. Літак впав на березі річки Білий Ніл.

На борту літака, що розбився перебував екіпаж, який складався з п'яти громадян Росії. Чи були росіяни серед пасажирів, поки невідомо. У посольстві Росії в Судані повідомили, що "відстежують ситуацію" за повідомленнями ЗМІ. "У нас немає докладної інформації з цього приводу", - повідомив ТАСС третій секретар посольства Сергій Коняшин.

Причиною катастрофи літака могла стати перевантаження або технічна проблема, заявили в управлінні цивільної авіації Південного Судану.