До Литви не впустили автомобіль з радянським прапором

Прикордонники Литви не пропустили в країну автомобіль із радянською символікою

Повідомляє Служба охорони держкордону Литви, передає Еспресо.TV.

У вівторок увечері на КПП на кордоні з Росією прикордонники при перевірці позашляховика Audi Q7 з російськими держномерами, що слідував в Литву, помітили, що на обох бічних стеклах з правого боку автомобіля намальовані стилізований прапор і герб СРСР.

Водій іномарки, 47-річний громадянин Росії показав прикордонникам особисті документи та документи на машину, які були в порядку. Але оскільки публічна демонстрація нацистської і радянської символіки в Литві заборонена, то прикордонники не дозволили росіянину в'їхати в країну на цьому транспортному засобі.

Технічно усунути малюнок не представлялося можливим, і водієві було запропоновано продовжити подорож пішки або на попутці. Чоловік, який поводився коректно, не побажав це зробити і повернувся на позашляховику в Калінінградську область.

Наголошується, що за публічну демонстрацію нацистської і комуністичної символіки Кодексу адміністративних правопорушень Латвії передбачає штраф від € 144 до 289. Росіянину не виписали штраф, так як його не пропустили на територію Литви.

У серпні поточного року стався аналогічний випадок, коли в Литву не впустили позашляховик Volvo XC90 з радянським гербом і п'ятикутною зіркою.