Генпрокуратура повідомила про підозру командиру міліції за розгін Майдану

Генпрокуратура повідомила попередні результати розслідування штурму Майдану в ніч з 10 на 11 грудня 2013 року

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури, 

"3 листопада 2015 року управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру діючому командиру взводу роти міліції громадської безпеки особливого призначення одного з регіональних управлінь МВС України (колишнього спецпідрозділу "Беркут"), та колишньому працівникові цього ж підрозділу за ч. 2 ст. 364, ст. 340 КК, які в ніч з 10 на 11 грудня 2013 року, на виконання злочинних наказів керівництва органів внутрішніх справ, діючи спільно з іншими підрозділами правоохоронних органів, вчинили спробу силового розгону учасників акції протесту на Майдані Незалежності в м. Києві, та при цьому незаконно застосували насильство до учасників мітингу", - зазначено у повідомленні

Наголошується, що загалом внаслідок цих протиправних дій правоохоронців було заподіяно тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості 36 учасникам акції протесту, у тому числі народним депутатам України.

За результатами розгляду клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, судом обрано підозрюваним запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання із носінням електронного засобу контролю та обмеженням виїзду за межу населеного пункту.

Досудове слідство триває.