Розвідка США вважає, що причиною катастрофи A321 є бомба "ІД"

Розвідслужби США вважають, що причиною катастрофи російського пасажирського літака Airbus A321 в Єгипті був вибух бомби, закладеної терористами "Ісламської держави"

Про це в середу повідомив телеканал CNN з посиланням на офіційні джерела в розвідці США, передає Еспресо.TV з посиланням на "Голос Америки".

Водночас телеканал підкреслює, що формального висновку американська розвідувальна служба ще не зробила.

Раніше в середу Reuters з посиланням на єгипетський джерело, близьке до слідства, повідомило, що пісок з поверхні уламків літака А312 досліджується на присутність слідів бомби.

За словами джерела, причиною катастрофи, швидше за все, був вибух.

Прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив у середу, що цивільна авіація США не здійснює польотів над Синайським півостровом, дотримуючись рекомендацій Федеральної авіаційної адміністрації, яка вважає польоти над цією територією ризикованими у зв'язку з екстремістською активністю.

Між тим, можливість терористичної атаки допустив у середу прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон. Російський літак, що зазнав аварії над Синаєм 31 жовтня, міг бути збитий за допомогою вибухового пристрою, - йдеться в заяві Лондона.

Велика Британія також оголосила про припинення всіх польотів над Синайським півостровом.

У середу "Ісламська держава" заявила, що надасть докази того, що її бойовики збили російський авіалайнер над Синайським півостровом.

В аудіозаяві "ІД", опублікованій у соціальних мережах, кажуть, що угруповання розкриє деталі атаки, коли вважатиме за потрібне.

Офіційна влада заявляє, що не виявила жодних доказів ракетної атаки під час катастрофи A321, в якій загинули 224 людини, що знаходилися в літаку. Залишається відкритим питання про можливість вибуху на борту літака, що прямував з єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх у Санкт-Петербург - від закладеної бомби або через технічні проблеми.

Між тим, слідчі продовжують вивчати виявлені на місці падіння "чорні скриньки" літака, намагаючись встановити причину катастрофи.

Президент Єгипту аль-Сісі назвав заяви "ІД" про атаку на російський літак "пропагандою".

Космічний супутник американських військових зафіксував спалах теплової енергії під час катастрофи A321 над Синайським півостровом. Однак ні запуску ракети, ні горіння двигуна ракети не було виявлено.