Справу про Бібліотеку української літератури в Москві намагаються засекретити, - адвокат

Петербурзький адвокат Іван Павлов повідомив про "дивну поведінку слідчих" і спробу засекретити слідство у справі щодо Бібліотеки української літератури в Москві

Про це повідомляє Еспресо.TV з посилання на Радіо Свобода

"Я знаю, що зі свідків беруть розписку про нерозголошення даних попереднього слідства, що зробить картину, яка відбувається на допитах свідків, непрозорою для суспільства", - сказав Павлов.

Він наголосив, що у вівторок була зроблена спроба "висмикнути на допит свідків з числа співробітників бібліотеки, яких просто стали залякувати, яким заборонили відмовлятися від давання показань з посиланням на 51-у статтю Конституції, відмовили в праві на виклик адвоката. Така дивна поведінка слідчих".

Адвокат повідомив, що після отримання цієї інформації "команда 29" запропонувала свою допомогу співробітникам бібліотеки. В результаті її адвокат представлятиме під час допитів трьох свідків. А у кожного відповідно до 51-ї статті Конституції є право не свідчити проти себе самого, і свідки мають право відмовитися від давання свідчень.

Раніше повідомлялося, що у Москві директор Бібліотеки української літератури Наталія Шаріна, яка стала фігуранткою справи про поширення екстремістських книг, відправлена ​​під домашній арешт.

Раніше співробітники правоохоронних органів провели обшуки в московській Бібліотеці української літератури. Оперативники вилучили документи, електронні носії і деяку літературу. В органах зацікавилися інформацією про зберігання в бібліотеці примірників газети, яка може носити "русофобський характер" і в якій нібито містяться перекручені історичні факти.

Пізніше  58-річну директорку Бібліотеки української літератури в Москві затримали.

Згодом, Слідчий комітет Росії звинуватив Наталю Шаріну в розповсюдженні книг Дмитра Корчинського та просив суд її заарештувати.