У Євросоюзі заперечують відмову фінансувати відбір до Антикорупційної прокуратури, - нардеп

Народний депутат Ірина Геращенко стверджує, що голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський спростував інформацію про призупинення фінансування Єврокомісією процедури набору до Антикорупційної прокуратури

Про це повідомила нардеп Ірина Геращенко у Facebook, передає Еспресо.TV.

"Посол Томбінський спростував інформацію, що з'явилася сьогодні в деяких ЗМІ , що начебто Євросоюз заблокував фінансову допомогу Украіні на створення цього надважливого антикорупційного органу" - написала Геращенко.

За її словами, під час сьогоднішньої зустрічі Петра Порошенка із делегацією Європарламенту, що представляє Парламентський комітет асоціації, порушувалися зокрема теми перспектив безвізового режиму, а також створення Антикорупційної прокуратури.

Геращенко стверджує, що голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив, що Єврокомісія виступає за пришвидшення всіх процесів по створенню антикорупційної прокуратури і "продовжує надання технічної і фінансової допомоги задля якнайшвидшого створення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, зокрема, фінансують навчання центрального органу".

Нагадаємо, сьогодні у ЗМІ було опубліковано лист делегації Євросоюзу в Україні на адресу голови комісії з відбору антикорупційного прокурора Катерини Левченко. У листі зокрема говорилося про "втрату довіри Євросоюзу до результатів процедури відбору".

За словами Левченко, компанія Hey Group, яка проводила тестування претендентів на прокурорські посади, заявила про припинення фінансування Євросоюзом.