Чорновол розповіла про "схему Тимошенко", для якої спровокували скандал з Тетеруком

"Батьківщина" штучно створила скандал з Кужель та Тетеруком, щоб протиснути потрібну їй корупційну норму щодо зниження ренти на видобуток газу

Про це під час брифінгу заявила нардеп Тетяна Чорновол, передає Еспресо.TV.

"Всі платять і це велика сума, не платить тільки Онищенко (Кадиров) і його підприємство заборгувало 1,5 млрд, але коли підприємство має борги перед податковою - це ускладнює роботу. Онищенку доводиться постійно роздавати хабарів, щоб не арештовували рахунки, майно. Щоби не було цих проблем, Тимошенко взялася за те, щоб легалізувати цю несплату. Особливо просто цинічно, коли зал проголосував за цей законопроект без норми, яка дозволяла з 70% ренти Онищенку спуститися на 0%. У другому читанні Тимошенко знову продавила цю норму. І вже в другому читанні цей законопроект виноситься з цією нормою", - заявила вона.

"І позаяк позиція залу в цьому плані була принциповою, "Батьківщина" знала, що може продавити це тільки якщо створить великий скандал. І відповідно вчора було зроблено все для того, щоб створити інформаційну завісу для лобіювання корупційних інтересів. Вчорашній інцидент був штучно створений і штучно спровокований. Зараз відбувається знищення політичної репутації Тетерука в догоду корупційним інтересам Онищенка", - зазначила Чорновол.

Також в кулуарах Верховної Ради Тетяна Чорновол детально прояснила "схему Тимошенко" щодо ренти на газ.

"Будь-яким способом намагаються зробити можливе, щоб тепер несплата ренти була легалізована. Тому що вже заплачена рента частково пішла пані Тимошенко. Відповідно з'являються всякі законопроекти, які називаються пониженням ціни газу для населення. А насправді, головний пункт цього законопроекту - це зменшення з 70% до 0% рентної плати для підприємств, які працюють по спільних договорах по видобутку газу. Для тих підприємств, де свердловини є державними, а газ віддається приватним компаніям на продаж. Тому, це виключно корупційна схема, в якій навпаки пана Андрія (Тетерука, - ред.) намагаються вбити політично. Тому що він стоїть на захисті державних інтересів України", - зазначила вона.