ФСБ вирішило призупинити польоти російських літаків у Єгипет

Директор ФСБ Олександр Бортніков висловився за призупинення польотів російської авіації в Єгипет до з'ясування причин аварії літака російської компанії "Когалимавіа" А321

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

За словами Бортникова, ФСБ необхідно отримати абсолютно об'єктивні дані про причини катастрофи літака.

"Це необхідно для розслідування і причин катастрофи і для інформування громадськості. Робота повинна вестися найбільш ретельним чином і стільки часу, скільки потрібно", - сказав він.

Національний антитерористичний комітет займеться виробленням додаткових заходів безпеки повітряного руху, запевнив глава ФСБ.

Раніше Ространснагляд призупинив польоти A321 "Когалимавіа". Сьогодні бельгійська турфірма Thomas Cook відмовилась літати в Шарм-ель-Шейх.

Нагадаємо, 31 жовтня літак А321 російської авіакомпанії "Когалимавіа" розбився на півночі Синайського півострова, загинули всі, хто знаходився на борту, - 224 людини. Авіалайнер виконував рейс із Шарм-еш-Шейха до Санкт-Петербурга. Катастрофа А321 стало найбільшою в історії російської і радянської авіації.

Єгипетська влада неодноразово заявляла, що літак, на їхню думку, розбився з технічних причин. Влада Великобританії і США припускають, що лайнер зазнав катастрофи в результаті влаштованого терористами вибуху на борту.