Путін схвалив заборону польотів російських літаків у Єгипет

Президент Росії Володимир Путін погодився з пропозицією директора ФСБ Олександра Бортнікова призупинити польоти російських літаків до Єгипту

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РИА Новости.

"Путін доручив уряду відпрацювати механізми реалізації цих рекомендацій НАК і забезпечення повернення на батьківщину громадян Росії", -розповів прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Глава ФСБ РФ раніше висловився за необхідність призупинення польотів російської авіації в Єгипет до з'ясування причин аварії літака російської компанії "Когалимавіа" А321.

Раніше Ространснагляд призупинив польоти A321 "Когалимавіа". Сьогодні бельгійська турфірма Thomas Cook відмовилась літати в Шарм-ель-Шейх.

Нагадаємо, 31 жовтня літак А321 російської авіакомпанії "Когалимавіа" розбився на півночі Синайського півострова, загинули всі, хто знаходився на борту, - 224 людини. Авіалайнер виконував рейс із Шарм-еш-Шейха до Санкт-Петербурга. Катастрофа А321 стало найбільшою в історії російської і радянської авіації.

Єгипетська влада неодноразово заявляла, що літак, на їхню думку, розбився з технічних причин. Влада Великобританії і США припускають, що лайнер зазнав катастрофи в результаті влаштованого терористами вибуху на борту.