"Чорний ящик" російського Airbus не розкрив причини катастрофи, - ЗМІ

Параметричний самописець літака Airbus A123, який розбився у Єгипті, перестав фіксувати роботу літака одразу після відриву хвостової частини

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на газету "Комменрсант".

За даними джерел видання, близьких до розслідування авіакатастрофи, реєстратор припинив фіксувати режими роботи всіх систем літака одразу після відриву хвостової частині, у якій знаходився прилад.

Повідомляється також, що катастрофічна ситуація на борту розвивалася настільки швидко, що пілоти швидше за все, також не встигли зреагувати на неї.

Тому марними можуть виявитися і записи мовного самописця, який на додачу був сильно пошкоджений.

Повідомляється, що бортовий самописець показав справну роботу всіх систем А321 протягом усіх 20 хвилин польоту.

Літак, керований автопілотом, після зльоту майже набрав необхідну висоту, щоб встати на заданий ешелон. Проте потім відбулася якась подія, після якої фіксація всіх без винятку параметрів роботи систем літака одномоментно перервалася.

Експерти вважають, що подібне могло статися через вибухову розгерметизації салону, в результаті чого від фюзеляжу літака відокремилася його хвостова частина. Саме у ній знаходився аварійний параметричний самописець. При відділенні стався розрив усіх кабелів, що з'єднують "чорний ящик" з інформаційними датчиками.

Нагадаємо, згідно із попередніми даними розшифровок розмов пілотів, про технічні неполадки на борту не говорилося.