У Росії запустять "православний" інтернет для боротьби з геями та порно

У Росії вирішили запустити "релігійний" інтернет, у якому фахівці блокуватимуть "непотрібну" інформацію і відбиратимуть "безпечні" дані

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на агентство "РИА Новости".

Релігійний Wi-Fi роздаватимуть, аби заблокувати повідомлення від сектантів або екстремістів і запити порно. 

 "Цілком може з'явитися який-небудь новий "бог Кузя" і почне в інтернеті публікувати свої відозви. І якщо віруюча людина не дуже добре розбирається в богослов'ї, то може попастися на вудку таких шахраїв", - пояснив мету священик Роман Багдасаров.

За словами священика, команда фахівців буде "вручну" відбирати дані, які безпечні.

"Ми не кажемо, що в православному інтернеті будуть тільки проповіді патріарха і православні сайти. Там буде багато всього, у тому числі нормальне кіно. Наприклад, фільми "Олександр Невський", "Стомлені сонцем" і багато інших вітчизняні та зарубіжні картини, які прищеплюють людям правильні цінності, такі як традиційна моральність, патріотизм, захист сім'ї та дітей", - заявив Багдасаров.

Російське видання "Известия" також наводить слова гендиректора компанії "Кристал Захист", який розробляє проект, про різницю новинної стрічки цього інтернету.  

"Загалом це будуть звичайні новини, але без чорнухи. Наприклад, якщо в новині йде обговорення нетрадиційної сексуальної орієнтації, її не буде в стрічці", - сказав газеті гендиректор компанії. За його словами, при надходженні "непристойних" запитів від користувачів можуть застосовуватися такі ж методи, як в "дитячому інтернеті" або в православних пошукових системах.