У вівторок Рада вирішить долю виборів у Маріуполі, - ЦВК

У вівторок Верховна Рада має розглянути закон, що дозволяє провести вибори в Маріуполі і Красноармійську, у разі його прийняття голосування відбудеться 15 листопада

Про це повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛІГА.net.

"За нашою інформацією, відповідне питання може бути розглянуте Верховною Радою у вівторок. Якщо відповідний закон буде прийнятий у вівторок, і він буде оприлюднений в середу, він набуде чинності, і ЦВК встигне надрукувати необхідну кількість бюлетенів для проведення виборів ", - сказав Охендовський.

За його словами, якщо за закон не проголосують, тоді може бути прийняте рішення про проведення виборів в інший день, наприклад, 22 листопада. Вчора були сформовані нові склади територіальних виборчих комісій в Маріуполі і Красноармійську, і в цілому міста до проведення виборів готові.

"Але без проведення голосування, без встановлення результатів завершити відповідні виборчі процеси встановленим законом способом не зможуть", - сказав голова ЦВК.

Раніше повідомлялося, що на проведення місцевих виборів у Маріуполі і Красноармійську Донецької області знадобиться близько 5 млн грн.

Центральна виборча комісія вважає за необхідне забезпечити проведення місцевих виборів у Красноармійську та Маріуполі Донецької області в найкоротший строк, найближчим можливим днем для організації такого голосування є неділя, 15 листопада.

Комісія Маріупольської ТВК не прийняла виборчі бюлетені, місцеві вибори там не стартували. Комісія Маріупольської ТВК мотивувала свою відмову приймати бюлетені тим, що вони надруковані не належним чином.

Нагадаємо, що за фактом зриву виборів у Маріуполі порушено кримінальну справу.

Президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду і Центральну виборчу комісію відреагувати на ситуацію з виборами у Маріуполі та Красноармійську і наголосив, що вони мають відбутися цього року.