У Європарламенті закликали Раду ухвалити закони для скасування віз

У Європарламенті закликають Україну ухвалити пакет законів, необхідних для виконання плану дій з візової лібералізації з Євросоюзом

Про це заявив голова делегації Європарламенту до Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Андрей Пленкович за результатами візиту до Києва 4-5 листопада, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Ми закликаємо наших партнерів ухвалити ввесь пакет законодавства, необхідний для імплементації плану дій з візової лібералізації, який матиме реальний ефект для українців", - сказав європарламентарій.

Він наголосив, що сильна проєвропейська парламентська коаліція повинна показати бажання і відданість у забезпеченні стабільної більшості, що здатна провести дієві реформи заради громадян.

"Ми є свідками великого бажання продовжувати шлях реформ і модернізації країни", - відзначив також Пленкович.

Він запевнив, що Європарламент готовий надавати допомогу зусиллям Україні на її європейському шляху, які спрямовані на подолання складної економічної, фінансової та соціальної ситуації, а також повернення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і анексованого Росією Криму.

Нагадаємо, 5 листопада Верховна Рада не змогла ухвалити законопроект про створення Національного агентства з повернення активів і відправила його на повторне друге читання до вівторка, 10 листопада.

Також не було голосів за законопроект № 2540а про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні.