У Києві під посольством Росії протестуватимуть проти репресій у Криму

6 листопада представники Меджлісу кримськотатарського народу разом із представниками кримськотатарських організацій проведуть пікет під стінами посольства Росії в Києві

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на "Крим.Реалії".

Початок акції анонсовано на 15:00.

Радник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар повідомила, що в рамках акції біля російського посольства також відбудеться флешмоб проти репресій російської влади в Криму проти кримських татар і громадян України.

"Учасники флешмобу – молоді люди у масках – будуть стояти біля посольства мовчки на знак того, що вільно говорити, показувати своє обличчя і виявляти громадянську позицію небезпечно в Криму і в Росії. Ці маски символізуватимуть заборону вільної думки і її висловлювання", - пояснила Джеппар.

Як відомо, останніми днями в анексованому Росією Криму активізувались репресії проти кримських татар.
Вранці 2 листопада почались обшуки в домівках співробітників кримськотатарського телеканалу ATR – Лілі Буджурової, Ельзари Іслямової і в домі батьків власника телеканалу Ленура Іслямова, а також у його помешканні в Москві.

Російська ФСБ проводить обшуки у рамках кримінальної справи проти власника ATR, їякий є одним із ініціаторів громадської блокади Криму.

Повідомлялось, що ФСБ через блокаду Криму відкрила справу на власника АТR.

Нагадаємо, раніше самопроголошений прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська заявила про порушення низки кримінальних справ щодо блокади півострова.