За добу в АТО втрат серед українських військових немає

За минулу добу на Донбасі жоден з українських військових не загинув і не був поранений

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

За його словами, єдиним районом зони АТО, де було неспокійно, були західні околиці Донецька.

Водночас Лисенко наголосив, що бойовики систематично намагаються спровокувати українських військових на відкриття вогню, і таким чином викликати ескалацію конфлікту.

При цьому супротивник застосовує стрілецьку зброю, зокрема великокаліберні кулемети, гранатомети різних систем, а в Красногорівці по позиціях сил АТО противник вів вогонь з БМП-2. В Авдіївці зафіксована робота ворожих снайперів.

Також вчора вранці вперше за кілька місяців окупанти відкрили вогонь по житлових кварталах. Із 82-мм мінометів були випущені дві міни по Красногорівці.

Речник з питань АТО також повідомив, що в селищі Золоте при огляді території постраждали двоє військовослужбовців ЗСУ. Бійці підірвалися на розтяжці з встановленою гранатою РГД-5.

Враховуючи, що селище Золоте знаходиться на лінії розмежування, тут активно діють ворожі диверсійно-розвідувальні групи і розвідка, додав Лисенко.

Нагадаємо, за даними прес-центру АТО, розпочинаючи з 18 години четверга і до 6 ранку п’ятниці бойовики 13 разів вели вогонь у бік позицій українських військ.