Армія Єгипту ледь не збила ракетою британський пасажирський літак, - Daily Mail

Лайнер британської авіакомпанії Thomson зі 189 пасажирами на борту 23 серпня 2015 року ледь не був збитий ракетою поруч з Шарм-ель-Шейх (Єгипет)

Про це повідомляє видання Daily Mail з посиланням на джерело, передає Еспресо.TV.

Джерело видання розповіло, що під час польоту один з пілотів зауважив, що до літака наближається  ракета. В результаті лайнер, що виконував рейс з Лондона, зробив поворот і розминувся з ракетою, яка пролетіла в 300 метрах від фюзеляжу.

П'ятеро членів екіпажу дізналися про інцидент тільки після посадки. Пілотам і бортпровідникам запропонували залишитися на ніч в Єгипті, проте вони вважали за краще повернутися до Великої Британії. Пасажирам про інцидент не повідомили.

Співрозмовник газети зазначив, що ракету помітили й інші лайнери Thomson. "Екіпажу сказали, що ракета була запущена в рамках єгипетських військових навчань, але попри це подія їх сильно налякала", - зазначив він.

Нагадаємо, 31 жовтня літак Airbus А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс із Шарм-ель-Шейху в Санкт-Петербург, розбився за кілька хвилин після зльоту. Він упав на території Синайського півострова, де активно діють бойовики, які асоціюють себе з "Ісламською державою".

Загинули всі 224 людини, які були на борту. Серед них четверо - громадяни України.