Бойовики гатили на Донеччині з "відведених" "Волошок"

В районі Авдіївки, Красногорівки і Пісків на Донеччині зафіксовано застосування терористами 82-мм автоматичних мінометів типу 2Б9 "Волошка"

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що раніше російські представники в Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін заявляли про повне відведення даних озброєнь бойовиками від лінії розмежування.

Загалом минулими вихідними терористи здійснювали обстріли позицій сил АТО з різних видів озброєння в районі Красногорівки, Пісків, Опитного, Авдіївки (як на північ, так і на південь), Мар'їнки, Гольмовського, Зайцевого, Верхньоторецького, Дачного, Гранітного, Шумів.

Крім того, бойовики продовжили збройні провокації з веденням вогню по позиціях сил АТО в районі Кримського, Сокільників, Трьохізбенки, Щастя, на приморському напрямку, ділянці Комінтернове - Зайченко - Гнутове - Пищевик. Тут було зафіксовано маневри піхотних груп на передовій і відкриття вогню, включаючи АГС-17 і 82-мм міномети.

"В районі Горлівки протягом минулої доби бойовики демонстрували особливу активізацію північніше н. п. Новгородське, також в районі Зайцевого терористи по кілька годин поспіль обстрілювали позиції українських військ і "нейтральну смугу", застосовуючи стрілецьке озброєння, АГС-17, ЗУ-23-2", - наголосив Тимчук.

Нагадаємо, протягом минулих вихідних відзначалася подальша ескалація конфлікту в зоні АТО з боку російсько-терористичних військ.