Після падіння робітників на арені ЧС-2018 посилять заходи безпеки

У Волгограді на будівництві стадіону до чемпіонату світу з футболу-2018 посилено заходи безпеки після отримання травм двома робітниками

Про це заявив головний інженер проекту стадіону у Волгограді компанії "Стройтрансгаз" Віктор Батура, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"З будівельниками проводяться додаткові інструктажі, додаткове навчання, проведення екзаменовки з техніки безпеки та інші заходи", - уточнив Батура.

За його словами, 7 листопада близько 12:00 за Києвом на будівництві стався випадок травматизму двох осіб.

"Арматурщики підрядної організації БМУ-11 з Санкт-Петербурга були доставлені швидкою в лікарню № 25 Волгограда. За оцінкою медиків, стан 30-річного робітника середнього ступеня тяжкості, іншого, якому 33 роки, - легкого ступеня тяжкості", - сказав Батура.

Батура зазначив, що постраждалі мали доступ до роботи на висоті, з точки зору закону все було дотримано. Він наголосив, що за висновками медиків, робітники були абсолютно тверезі і без ознак наркотичного сп'яніння.

Раніше представник адміністрації Волгоградської області заявив, що на будівництві стадіону у Волгограді до ЧС-2018 приблизно з 20-метрової висоти впали двоє робітників і зазнали травми.

"Волгоград-Арена" на 45 тис. місць будується у Волгограді на місці демонтованого Центрального стадіону між Мамаєвим курганом і правим берегом Волги. Замовником будівництва є ФГУП "Спорт-Ін", генпідрядником - "Стройтрансгаз". Сума контракту - 16,2 млрд рублів, термін закінчення будівництва - листопад 2017 року.

Чемпіонат світу-2018 відбудеться 14 червня - 15 липня на 12 стадіонах в 11 містах Росії: Москві, Санкт-Петербурзі, Казані, Сочі, Самарі, Нижньому Новгороді, Ростові на-Дону, Волгограді, Єкатеринбурзі, Калінінграді та Саранську.

Тим часом у Калінінграді штормовий вітер поваляв літери Russia 2018 так, що стало красуватися USA 2018.